The New World Program

The New World Program reprezinta un parteneriat intre Fundatia Coca-Cola si Global Water Challenge, care incurajeaza participarea societatii civile la crearea de solutii inovatoare, inclusive si sustenabile, pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila (ODD) stabilite de Organizatia Natiunile Unite.

The New World Program ofera granturi pentru proiecte care se concentreaza pe trei piloni principali:

  • Gestionarea responsabila a apei pentru cresterea accesului la apa potabila provenita din surse sigure si la servicii de igiena prin abordari incluzive care implica intreaga comunitate;
  • Afirmarea femeilor si a tinerilor printr-un nivel imbunatatit de educatie si creare de locuri de munca pentru cresterea adaptabilitatii comunitatilor la problemele cu care se confruntă;
  • Diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin dezvoltarea de ambalaje durabile, implementarea de initiative de reciclare a ambalajelor si ecologizarea apelor marine.

De la lansarea sa in 2014, The New World Program a sprijinit 66 de proiecte in 21 de tari din Orientul Mijlociu, Africa si Eurasia.

Despre Fundatia Coca-Cola

Fundatia Coca-Cola reprezinta divizia globala de actiuni filantropice a The Coca-Cola Company. De la infiintarea sa, in anul 1984, Fundatia Coca-Cola a oferit granturi in valoare de peste 1 miliard de dolari, cu scopul de a sprijini initiative comunitare sustenabile pe intreg globul. Mai multe detalii despre Fundatia Coca-Cola gasiti aici.

Despre Global Water Challenge

Infiintata in anul 2006, Global Water Challenge (GWC) reprezinta o coalitie de organizatii de top, care si-au luat angajamentul de a indeplini obiectivul sustenabil si realizabil de a oferi acces general la apa potabila provenita din surse sigure si la servicii de igiena (WASH).

Misiunea sa este de a reuni companii de top, parteneri din sectorul societatii civile si guverne, care sa contribuie la accelerarea procesului de furnizare a apei provenite din surse sigure si la oferirea conditiilor necesare asigurarii igienei. Acest lucru este posibil prin parteneriate care includ atat sprijin financiar cat si inovatie pe scara larga cu scopul de a oferi solutii durabile.

Pana in prezent, prin parteneriatele inovatoare public-private ale GWC, peste 1 milion de oameni au acces la apa curata.

Despre Asociatia CSR Nest

Asociatia CSR Nest este o organizatie romaneasca, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu, înfiintata în anul 2010. Misiunea asociatiei este aceea de a oferi solutii si servicii atat sectorului neguvernamental cat si celui corporatist prin promovarea responsabilitatii sociale în randul societatii civile si al companiilor. De asemenea, asociatia îsi mai propune sa contribuie la progresul social si cultural, educational si turistic al Romaniei. Dezvoltarea comunitara, mediul si economia sociala au fost principalele directii de interventie ale Asociatiei CSR Nest in ultimii cinci ani.