H2O (water) – Helping to Obtain Water este un proiect finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge (GWC). Proiectul este implementat in comuna Mischii, din zona de sud-vest a Romaniei, regiunea Oltenia, o zona plana si arida aflata in apropierea Dunarii. Comuna Mischii are 1.760 de locuitori si este formata din cinci sate: Mischii/Mlecanesti, Calinesti, Gogosesti, Motoci si Urechesti.

Prin acest proiect ne propunem sa crestem gradul de acces la apa potabila provenita din surse sigure si la igiena a locuitorilor din comuna Mischii, precum si sa imbunatatim modul de utilizare a apei, ca resursa naturala limitata. Acest obiectiv va fi atins prin saparea a patru fantani de adancime in comuna Mischii. In plus, proiectul presupune si activitati de educatie a populatiei privind utilizarea responsabila a apei, cu scopul de a contribui la prevenirea si diminuarea risipei acesteia.

Grupul tinta al activitatilor de educatie este reprezentat in principal de femei si tineri din comuna Mischii. In paralel, vom derula si scurte sesiuni de instruire cu angajatii primariei Mischii privind buna functionare si mentenanta celor patru fantani.

Prin proiectul H2O(water) – Helping to Obtain Water, intentionam sa ajungem la cei aproape 1.800 de beneficiari directi ai acestuia din comuna Mischii, precum si la populatia invecinata, ca beneficiari indirecti. Proiectul se va derula in perioada octombrie 2018 – februarie 2020, si va fi implementat de Asociatia CSR Nest, in parteneriat cu Asociatia Today’s Future, cu sprijinul Primariei Mischii.

Etapele proiectului:

  • Semnarea parteneriatului cu Primaria Comunei Mischii;
  • Identificarea celor patru locatii in care vor fi sapate fantanile de adancime;
  • Instalarea sistemelor de pompare a apei;
  • Dezvoltarea si implementarea campaniei de educatie in randul cetatenilor din Comuna Mischii, cu privire la o utilizare responsabila a apei.

Pentru mai multe detalii despre consumul responsabil de apa, descarca materialul educational elaborat in cadrul proiectului AICI